Προγράμματα eTwinning

Το σχολικό έτος 2016-2017 το σχολείο μας συνεργάστηκε με το Z?kladn? ?kola του Kovarce της Σλοβακίας σε πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «My alien friend». Η ιδέα του προγράμματος ήταν οι μαθητές των δύο σχολείων ζούσαν σε διαφορετικούς πλανήτες και επικοινωνούσαν μεταξύ τους. Η επικοινωνία γινόταν με γραπτά μηνύματα σε ένα αλφάβητο που είχαν σχεδιάσει οι μαθητές. Επίσης ο κάθε μαθητής έπρεπε να σχεδιάσει ένα άβαταρ και να το χρησιμοποιεί στις συνομιλίες.

Το σχολικό έτος 2017-2018 το σχολείο συνεργάζεται πάλι με το Z?kladn? ?kola της Σλοβακίας σε πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «Christmas and Easter». Το θέμα είναι φυσικά ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Ήδη το σχολείο ποστάρισε βίντεο με Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και κάλαντα του νέου έτους. Ενώ οι μαθητές ποστάρουν φωτογραφίες σχετικές με τις εορτές. Παράλληλα μια άλλη ομάδα μαθητών συνεργάζονται με το Professional High School of Tourism “Alexander Paskalev” του Χάσκοβο της Βουλγαρίας και το Silivri Atat?rk Anadolu Lisesi της Σιλιβρίας της Τουρκία σε ένα άλλο πρόγραμμα με τίτλο «NEIGHBOURS». Οι τρεις χώρες μοιράζονται τον γεωγραφικό χώρο της Θράκης και έτσι το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές ότι κοινό έχουμε λόγω αυτού του γεγονότος.

Υπεύθυνος υλοποίησης προγραμμάτων: Απόστολος Συρόπουλος

ΥΓ Για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου «eTwinning δράση για το STEM», η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning επέλεξε 26 Γυμνάσια και άλλα τόσα Λύκεια και Δημοτικά σχολεία τα οποία είχαν κάνει αίτηση για επιλογή στο πρόγραμμα. Το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης είναι ένα από τα σχολεία που επιλέχθηκε και το θεωρούμε μεγάλη μας τιμή!

 

ΥΥΓ Το σχέδιο με τίτλο «NEIGHBOURS» τιμήθηκε με την ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας!