Περιβαλλοντικές δράσεις

Κατά το τέλος της σχολικής χρονιάς 2016 -2017 οι μαθητές του σχολείου μας Στέλλα Γκλαβίνη και Γρηγόρης Λατερνατζής Πρωίος πήραν μέρος στο διαγωνισμό περιβαλλοντικής ιστορίας στο πλαίσιο του δικτύου ΠΕ «Φύση χωρίς σκουπίδια» που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και διακρίθηκαν για τις περιβαλλοντικές ιστορίες που έγραψαν. Οι ιστορίες των παιδιών με κεντρικό ήρωα ένα σκουπίδι είχαν τους παρακάτω τίτλους:

  1. Μήνυμα αισιοδοξίας από ένα καπάκι της Στέλλας Γκλαβίνη και
  2. Ο άγγελος του χαρτιού του Γρηγόρη Λατερνατζή Πρωίου.

Η επιμέλεια των παραπάνω περιβαλλοντικών ιστοριών έγινε από τη φιλόλογο του σχολείου μας κ. Παναγιώτα Χαμπηλομάτη. Η τελετή βράβευσης των μαθητών έγινε στην Αθήνα στις 7 Οκτωβρίου 2017. Μπορείτε να δείτε τις περιβαλλοντικές ιστορίες των μαθητών του σχολείου μας αλλά και των μαθητών των υπόλοιπων σχολείων που βραβεύτηκαν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της φύσης.

Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης για όλες τις εξαιρετικές δράσεις και συγχαίρουμε το ίδιο θερμά τους μαθητές όλων των σχολείων για τη συμμετοχή τους και την επιτυχία τους.

Επίσης, ενημερώνουμε τους μαθητές μας ότι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης
και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου «Φύση χωρίς σκουπίδια ? Άλλοι πετούν άλλοι πεινούν» προκηρύσσουν διαγωνισμό συγγραφής περιβαλλοντικής ιστορίας με τίτλο:

Το μέταλλο ποτέ δεν παύει να ζει, περιμένει να του δώσεις μια νέα μορφή

Οι μαθητές μπορούν να βρουν πληροφορίες στην σχετική ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρίας προστασίας της φύσης  ή να απευθυνθούν στην εκπαιδευτικό Παν. Χαμπηλομάτη.

Καλή επιτυχία!

Τέλος, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β Αθήνας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση», συνδιοργανώνουν Εκδήλωση Βράβευσης των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν με επιτυχία στο δίκτυο τα δυο τελευταία χρόνια.

Το σχολείο μας περιλαμβάνεται στα σχολεία που πρόκειται να βραβευτούν (για τις σχολικές χρονιές 2015-2016 και 2016-2017) για τις περιβαλλοντικές δράσεις (πεζοπορίες, δενδροφύτευση, καθαρισμός άλσους, παραμύθια και ζωγραφιές με θέμα το δάσος κ.λπ.) . Οι δράσεις αυτές υλοποιήθηκαν με επιτυχία στο πλαίσιο του Δικτύου ΠΕ «ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ». Η τελετή βράβευσης θα γίνει στην Αθήνα το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κάποιος στην σχετική ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας που υλοποίησαν τις δράσεις αυτές σε συνεργασία με τους μαθητές είναι οι παρακάτω:

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΧΑΜΠΗΛΟΜΑΤΗ
  • ΗΛΙΑΣ ΠΡΟΥΝΤΖΟΣ
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΚΑΖΑΚΛΗ
  • ΒΗΘΛΕΕΜ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
  • ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΛΑΛΗΣ
  • ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΣΙΟΣ
  • ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και συγχαίρει μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας αλλά και των άλλων σχολείων για τη συμμετοχή και για τη διάκριση. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τις δράσεις μας.