Το πρόγραμμα REDIC με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Erasmus+

Το σχολείο συμμετείχε σε πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Responsible European Digital Citzizens» ή απλά «REDIC». Το πρόγραμμα αποσκοπούσε στην κατανόηση των υπέρ και κατά της χρήσης του Ίντερνετ. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Αύγουστο του 2017. Περισσότερα για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο site του:

http://reudidc.eu

Υπεύθυνος υλοποίησης προγράμματος: Απόστολος Συρόπουλος.

Το κείμενο που ακολουθεί αφορά τις εντυπώσεις της συνοδού καθηγήτριας από την προγραμματισμένη επίσκεψη στην Coimbra της Πορτογαλίας.

Πορτογάλοι, ‘Ελληνες, Αυστριακοί, Τούρκοι, Λιθουανοί και Ρουμάνοι συναντηθήκαμε στην Κοΐμπρα της Πορτογαλίας, τον Απρίλιο του 2016 στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, με κοινό θέμα την «Online defamation».

Η υπεύθυνη του προγράμματος στην Πορτογαλία κ. Esmeralda Cruz μας υποδέχτηκε στην Κοΐμπρα και  έτσι ξεκίνησε το όμορφο ταξίδι…

Καθημερινά, τις ώρες λειτουργίας του σχολείου,μέλη της Χωροφυλακής της Πορτογαλίας, ψυχολόγοι και εκπαιδευτικοί μας μίλησαν για την “Ηλεκτρονική δυσφήμιση”. Οι μαθητές παρουσίασαν τις δικές τους εργασίες για το ίδιο θέμα.

Επιπλέον επισκεφτήκαμε:

1η μέρα: τον Βοτανικό κήπο,την Αναγεννησιακή κρήνη, το Δημαρχείο στην Praca 8 de Maio,το μουσείο Portugal dos Pequenitos. Μετά μας καλωσόρισαν στο σχολείο Instituto de Almalagues.

2η μέρα: το αρχαιολογικό μουσείο της Conimbriga και ένα πάρκο με πλούσια βλάστηση , όπου ακούσαμε μια ιστορία αγάπης…

3η μέρα: το Πανεπιστήμιο της Κοΐμπρα και την επιχρυσωμένη βιβλιοθήκη Joanina.

4η μέρα: την πόλη Aveiro, ξεναγηθήκαμε με τα “μολισέιρους” στα κανάλια του Ria de Aveiro, παρακευάσαμε  γλυκά  Ovos moles και ύστερα απολαύσαμε την παραλία της Costa Nova , με θέα τον Ατλαντικό.

5η μέρα:  την πανέμορφη πόλη Porto, τον σταθμό των τρένων , το Palacio da Bolsa. Ανεβήκαμε στο τελεφερίκ και δοκιμάσαμε το κρασί porto στην Cava de Calem.Το βράδυ ακούσαμε παραδοσιακή μουσική, Fado.

6η μέρα: Λισαβώνα…, πλατεία εμπορίου , πλατεία Rosio, ανελκυστήρας Santa Justa, μνημείο ανακαλύψεων,πύργος του Belem και  Hard rock cafe για να ακούσουμε καλή μουσική.

Έτσι, με τις καλύτερες εντυπώσεις γυρίσαμε στην Αθήνα και περιμένουμε το ταξίδι στη Ρουμανία.

Οι μαθητές: Ε. Τσεντικοπούλου, Θ. Τσιρχόγλου, Μ. Νταουτίδου, Α. Κατσούνη, Ι. Κεχλιμπάρη, Μ. Κουτσομιχάλη, Β. Δολιανίτης, Ι. Δήμου, Μ. Γιουνούζ Ογλού, Δ. Μάνος, Χ. Παρασκελίδης, Η. Μυλωνά

Συνοδοί καθηγητές: Α. Συρόπουλος, Ι. Γιάκατη