Μήνυμα Διευθύντριας

Με ιδιαίτερη χαρά επικοινωνώ μαζί σας μέσω της ιστοσελίδας του Σχολείου μας, του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης.

Η δημιουργία και η λειτουργία της ιστοσελίδας, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και τρία περίπου χρόνια για τον λειτουργικό μετασχηματισμό του σχολείου, για την βελτίωση της ποιότητας στην παρεχόμενη γνώση, αλλά και την συνδρομή της σύγχρονης τεχνολογίας προς την κατεύθυνση αυτή.

Αφού ολοκληρώσαμε τις υποδομές για την χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, είτε μέσω της ψηφιακής τάξης στις αίθουσες, με τη χρήση Ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαδραστικής διδασκαλίας, είτε μέσα από την εγκατάσταση και την επικείμενη λειτουργία Ευρυζωνικού δικτύου ασύρματης διαδικτυακής λήψης είτε μέσω της μεγάλης ταχύτητας που εξασφαλίζει το δίκτυο οπτικών ινών στην ροή των δεδομένων για τα εργαστήρια και όλων των αιθουσών του σχολείου μας, νομίζουμε πως ήρθε η στιγμή για να προχωρήσουμε και στη δημιουργία και λειτουργία της επίσημης ιστοσελίδας του σχολείου μας.

Στον διαδικτυακό τόπο www.2gym-xanth.xan.sch.gr μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες και στοιχεία για τη λειτουργία, τις υποδομές, το προσωπικό του σχολείου, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, να κατεβάσετε έντυπα χρήσιμα για την σχολική ζωή, (όπως πχ. έντυπα δικαιολόγησης απουσιών ή αιτήσεις), να ενημερωθείτε για ζητήματα σχολικής ζωής που ενδιαφέρουν μαθητές και γονείς, αλλά και για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, όπως στοιχεία για την πόλη μας, την ιστορία του σχολείου, καθηγητές και διευθυντές παλαιότερων ετών κ.α.

Όμως ? και αυτό είναι το κυριότερο ? σας δίνεται ένα προσωπικό βήμα, μια διαρκής δυνατότητα και ευκαιρία να επικοινωνείτε συνεχώς μαζί μας, και να καταθέτετε τις απόψεις, τις απορίες ή τις αντιρρήσεις σας.

Μαθητές, γονείς, αλλά και συνάδελφοι καθηγητές μπορείτε να μας επισκέπτεστε και να εμπλουτίζετε το υλικό μας.

Η ιστοσελίδα μας θα εμπλουτίζεται και θα συμπληρώνεται συνέχεια, τόσο στα τρέχοντα ζητήματα, όσο εσείς θα θεωρείτε ότι μέσω του μέσου αυτού ενημερώνεστε για την λειτουργία του σχολείου, χωρίς βέβαια να λησμονείται ότι η προσωπική επαφή γονέων?κηδεμόνων με τους καθηγητές είναι απαραίτητη για την συνεχή ενημέρωση της προόδου και συμπεριφοράς των παιδιών σας.

Έλενα Τάτσιου

Δ/ντρια 2ου Γ/σιου Ξάνθης