Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης στη Θεσσαλονίκη.

Στις 5 και 6 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης στη Θεσσαλονίκη.

Οι μαθητές/τριες της Γ τάξης του Γυμνασίου  μαζί με τις συνοδούς καθηγήτριες τους με την άφιξη τους στην πόλη επισκέφτηκαν ένα από τα καλύτερα Μουσεία, το Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο ιδρύθηκε το 1912. Μερικά από τα πολυτιμότερα εκθέματα του Μουσείου είναι το αρχαιότερο βιβλίο της Ευρώπης ο Πάπυρος του Δερβενίου, ο περίφημος χάλκινος κρατήρας του Δερβενίου και μεγάλος αριθμός στεφανιών από πολύτιμα μέταλλα, τα οποία αποτελούν την πιο πλούσια συλλογή μακεδονικής χρυσοχοΐας στον κόσμο.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Εκεί είχαν την χαρά να γνωρίσουν έργα του Αλέξη Ακριθάκη, του Παύλου, του Τάκι, αλλά και έργα από τις συλλογές Ιόλα, Ξύδη και Απέργη που περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου.

Η απογευματινή βόλτα περιλάμβανε περιήγηση στο Επταπύργιο. Η πανοραμική θέα της Θεσσαλονίκης από το Επταπύργιο είναι μοναδική. Το Επταπύργιο οφείλει την ονομασία του στους επτά ορθογώνιους πύργους του. Ο μεσαίος πύργος του Επταπυργίου, ο οποίος ανεγέρθηκε τελευταίος, ονομάστηκε Γεντί Κουλέ.                                                                              Την επόμενη μέρα επισκέφτηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ . Στο Πλανητάριο, στην πανοραμική και θολωτή οθόνη του , ένας καινούργιος, μαγικός κόσμος ξεδιπλώθηκε μπροστά στους μαθητές. Το πλανητικό μας σύστημα. Ταξίδεψαν με την ESA (European Space Agency – Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος) και έζησαν την περιπέτεια της εξερεύνησης του σύμπαντος!

Συνοδοί: Ο. Χαιροπούλου, Α. Καλλίδου, Χ Κλειτσιώτη, Π. Μορβάκη, Ι. Γιάκατη και Θ. Θεοτοκάτου.

Η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης Έλενα Τάτσιου