Εκδήλωση Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας

Το Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας?ταξιδεύει στο 2ο Γ/σιο Ξάνθης !!

  • Ευχάριστη καινοτομία η προβολή ταινιών μικρού μήκους σε μαθητές !!

Στα πλαίσια των δράσεων που εφαρμόζονται στο 2ο Γ/σιο Ξάνθης σε θέματα τέχνης και πολιτισμού, το σχολείο διοργανώνει αφιέρωμα στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας.

Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του γυμνασίου όπου και θα προβληθούν ολιγόλεπτες ταινίες μικρού μήκους (από το αρχείο του φεστιβάλ) και μάλιστα επιλεγμένες με θέματα, αξίες, αρχές και μηνύματα ανάλογα για τους μαθητές.

Παράλληλα στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφιών και αφίσας με θέμα το φεστιβάλ και την ιστορία του .

Είχαν προηγηθεί επαφές της δ/νσης του σχολείου με το φορέα διοργάνωσης του φεστιβάλ και τον δήμο Δράμας, με σκοπό την από κοινού πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ενταγμένη στον θεσμό «το φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει?».

drama«Ήταν ένα πολιτιστικό δρώμενο που θέλαμε να πραγματοποιήσουμε προ καιρού, καθώς συνάδερφοι εκπαιδευτικοί και μαθητές είχαν εντυπωσιαστεί από την μικρή κινηματογραφική παρουσία του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, στα πλαίσια των γιορτών παλιάς πόλης 2012 (παρουσία του αντιπροέδρου κ. Π. Ιορδανίδη προσκεκλημένου του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης) που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο.» τονίζει ο Π. Νταουτίδης δ/ντης της σχολικής μονάδας και συνεχίζει :

« Θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε την καλοκαιρινή κινηματογραφική βραδιά που βιώσαμε στην παραπάνω εκδήλωση των γιορτών παλιάς πόλης (στο θεατράκι του «Δικτύου λόγου και πράξης») στην σχολική ατμόσφαιρα. Οι άνθρωποι της Οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ μας απέστειλαν 12 ταινίες από τις οποίες επιλέξαμε τις πλέον «μαθητικές» βγάζοντας μηνύματα και αξίες που βαδίζουν παράλληλα με τα μαθητικά πρότυπα».