40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Στις 22 Δεκεμβρίου 2021 ο Παναγιώτης Μπαρδάκης, επικεφαλής σε επίπεδο Περιφέρειας του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επισκέφτηκε το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας Έλενας Τάτσιου.

Με αφορμή τα «40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ο κ. Μπαρδάκης ενημέρωσε τους/τις μαθητές/τριες της Γ Γυμνασίου για τις δυνατότητες κινητικότητας που προσφέρει η Ε.Ε. μέσω των προγραμμάτων της(Erasmus +) και για τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν με τη συμμετοχή τους σε αυτά.

Λίγα λόγια για το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Έχει Συντονιστή Φορέα το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και εταίρο την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Βασικοί στόχοι του Κέντρου είναι :

– να λειτουργήσει ως ένα πρώτο σημείο εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πολίτες, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με την ΕΕ και ιδιαίτερα στους τομείς που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

– να παρέχει έγκαιρα και έγκυρα πληροφορίες, συμβουλές, συνδρομή και απαντήσεις σε πιο εξειδικευμένα ερωτήματα σχετικά με την ΕΕ και τα δικαιώματα των πολιτών της, τις προτεραιότητες, τη νομοθεσία, τις πολιτικές, τα προγράμματα και τις χρηματοδοτικές δυνατότητες.

– να προωθήσει τη συμμετοχική άσκηση της ιδιότητας του πολίτη μέσω διαφόρων εργαλείων επικοινωνίας (δικτυακός τόπος, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ραδιοφωνικές εκπομπές, δημοσιεύσεις).