Εκδήλωση ποίησης

Το 2ο Γ/σιο τίμησε Κατίνα Βέικου Σερεμέτη

 

Μ. Μαλαμίδης : το «μνημόσυνο» του χθες είναι για τους νέους του σήμερα !!

 

Σε μια όμορφη πολιτιστική εκδήλωση το 2ο Γ/σιο Ξάνθης τίμησε την ποιήτρια και λαογράφο Κατίνα Βέικου ? Σεραμέτη, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση της.

Οι μαθητές εργάστηκαν και ετοίμασαν μαζί με τους καθηγητές, ένα πλούσιο αφιέρωμα όπου απήγγειλαν στίχους από έργα της ποιήτριας, ενώ παρουσιάστηκε η βιογραφία και η δράση της «ακτιβίστριας του πολιτισμού και εθελοντισμού» όπως την έχει χαρακτηρίσει ο ιστορικός Θανάσης Μουσόπουλος.

Στη γιορτή της τέχνης και της ποίησης παρευρέθηκαν ο δ/ντης της Β΄/θμιας Εκπ/σης Ν. Ξάνθης κ. Παπαδόπουλος, ο σύμβουλος φιλολόγων κ. Μαλαμίδης, ο υπεύθυνος σχολ. δραστηριοτήτων κ. Κασάπης, ο εκδότης Μ. Σπανίδης και περισσότεροι από 300 μαθητές του 2ου και 3ου Γ/σιου Ξάνθης.

Πρωταγωνιστής της εκδήλωσης ο φιλόλογος και συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος, ο οποίος μετέφερε στους μαθητές στιγμές και λόγια από τη γνωριμία και τη ζωή της Κατίνας Βέικου και την μεταξύ τους «πνευματική» σχέση.

serameti2

Το έργο και την προσφορά της «προσφυγοπούλας ποιήτριας» επαίνεσε επίσης σε ολιγόλεπτη ομιλία του ο Μ. Μαλαμίδης, συνδέοντας την συμβολή της στην εκπαιδευτική κοινότητα με αυτή στις μέρες μας και δίνοντας αισιόδοξα μηνύματα στους σημερινούς μαθητές.

Τέλος επαίνεσε το πλούσιο ετήσιο πρόγραμμα του 2ου Γ/σιου, καθώς επεκτείνεται σε όλους τους επίκαιρους τομείς που ενδιαφέρουν τους μαθητές, κατορθώνοντας να εξελιχθεί σε ένα «πολυδύναμο πακέτο» προσφοράς και άμεσης παρέμβασης στις μαθητικές προσωπικότητες.

Η εκδήλωση έκλεισε με τους παρευρισκόμενους να δίνουν ραντεβού συνάντησης στο Π των καπναποθηκών του Ιδρύματος Θρακικής τέχνης και παράδοσης, όπου και κορυφώνονται οι 3ήμερες εκδηλώσεις αφιέρωμα στην Κατίνα Βέικου Σεραμέτη.